Afgelopen week is de eerste officiële stap gezet in een traject waar we als Touché onze klant Ronald Maas hebben mogen begeleiden in een belangrijke vervolgstap voor zijn onderneming. Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven zijn voornemens te fuseren tot ‘Maas-De Koning’. De fusie ligt ter goedkeuring bij de ACM. Alle medewerkers van beide bedrijven gaan mee naar de nieuwe organisatie.

Met de fusie zal Maas-De Koning gaan bestaan uit 12 dealervestigingen van waaruit de merken Audi, Volkswagen, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens verkocht worden, twee schadebedrijven, lease en verhuur activiteiten, een tankstation en drie wasstraten in de Randstad.

Ronald MaasHans de Koning en Wim de Koning en Jos Sollie de huidige aandeelhouders in Maas Autogroep en M. de Koning, worden allen aandeelhouder in Maas-De Koning. Jos Sollie wordt Algemeen Directeur. Pon Dealer Groep wordt minderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

Naast deze fusie is het de intentie dat Maarten Autolease het leasebedrijf van M. de Koning Autobedrijven, wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services welke eerder het leasebedrijf van Maas Autogroep heeft overgenomen in 2019. Maarten Autolease en Maas Leasing zullen worden samengevoegd tot een nieuw leasebedrijf. Zij zal nauw gaan samenwerken met de nieuwe dealerholding Maas-De Koning.

Volgens Sollie hebben de bedrijven veel gemeen. “Het DNA van de familiebedrijven Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven sluit perfect bij elkaar aan. Beide bedrijven hebben een sterke lokale binding en zijn gericht op gastheerschap en een lange termijn relatie met klanten, medewerkers en overige stakeholders.

De belangrijkste reden voor de fusie is dat de automarkt de komende jaren razendsnel verandert door de transitie naar elektrisch rijden, online sales en digitalisering. De klant gaat steeds meer merken van de veranderingen op de automarkt, maar het zijn vooral de autobedrijven die mee moeten in een nieuw verdien- en verkoopmodel. In dealerland zie je nu twee grote trends: schaalvergroting en verbreding van activiteiten.

De beoogde fusie is een uitstekende mogelijkheid om de krachten van twee mooie familiebedrijven en hun medewerkers te bundelen, schaalvoordelen te benutten en onze dienstverlening aan de klant verder te professionaliseren. Door onze krachten te verenigen geven we antwoord op de uitdagingen waar we mee te maken hebben en krijgen en kiezen we voor toekomstbestendige groei.”