Auto Bolhuis wordt onderdeel van de Smidts-Autogroep familie

Opnieuw nieuws uit de autowereld! Smidts Autogroep staat in de startblokken om Auto Bolhuis in Farmsum (Delfzijl) over te nemen vanaf 1 januari 2023. Bolhuis, bekend als dealer van Ford en Profile Car & Tyrecenter, wordt nu onderdeel van de Smidts Autogroep-familie.

Deze deal is het resultaat van een harmonieus proces, waarbij transparantie en openheid centraal stonden. Koper en verkoper hebben samen met hun adviseurs Touché en de vaste accountant van de verkoper een aantal brainstormsessies gehouden. Dit heeft geleid tot een deal waar iedereen achter staat.

Wat deze overname extra bijzonder maakt, is het feit dat het gevoel van het vinden van de juiste opvolger voor ‘je kindje’ altijd voorop heeft gestaan. Jan Frans Rosema, de huidige eigenaar van Auto Bolhuis, heeft de afgelopen dertig jaar met hart en ziel aan het bedrijf gewerkt. Dat maakt deze overgang voor hem persoonlijk en emotioneel, iets wat alle betrokkenen aan de onderhandelingstafel hebben onderkent. Deze basis heeft geresulteerd in een evenwichtige en toekomstbestendige deal waarmee Smidts Autogroep het bedrijf voort kan zetten.

Menno Smidts, de drijvende kracht achter Smidts Autogroep, is net zo enthousiast als wij. “Auto Bolhuis past perfect bij onze bedrijfscultuur, en we zijn verheugd om de gewaardeerde medewerkers te verwelkomen in onze familie. De naam Auto Bolhuis blijft behouden, en dat is een eerbetoon aan het harde werk van alle medewerkers en de passie van Jan Frans Rosema.”

Menno Smidts vertegenwoordigt al de vijfde generatie van dit familiebedrijf, dat al sinds 1867 bestaat. Met dealerschappen in Tolbert, Roden, Groningen en Sappemeer, is Smidts Autogroep een bekende naam in Noord-Nederland. Deze stap volgt op eerdere overnames, waaronder die van Ford Dealer Wensink in de regio’s Veendam en Winschoten eerder dit jaar.

Dit is een mooi nieuw hoofdstuk voor Auto Bolhuis, en we zijn ervan overtuigd dat het succesverhaal zal worden voortgezet onder de vlag van Smidts Autogroep. We wensen Menno en zijn team dan ook veel succes namens Touché.

Neem contact met ons op

Een vraagstuk bespreken of gewoon van gedachten wisselen over de mogelijkheden die we kunnen bieden? Neem vrijblijvend contact op of kom langs voor een kop koffie.
Contact