Samen vormen we een toekomstbestendige dealerholding

Het is met groot genoegen dat we aankondigen dat Ronald Maas, eigenaar van Maas Autogroep en jarenlange klant van Touché, na een intensief traject van ruim anderhalf jaar besloten heeft om de onderneming te laten fuseren met M. de Koning Autobedrijven en zelf een stap terug te doen als actief bestuurder. Ook de heren De Koning doen een stap terug als actief bestuurder. Jos Sollie zal als algemeen directeur de nieuwe groep aansturen.

Dankzij de verkoop en overdracht ontstaat nu één van de grotere Volkswagen/Audi dealers in West-Nederland, waarin ook Dealer Groep Pon een strategisch belang heeft verworven. Touché is vereerd om als vertrouwde adviseur betrokken te zijn bij deze cruciale overgang. Als adviserende partner van Ronald Maas en Maas Autogroep hebben we ons volledig ingezet om dit complexe traject te begeleiden en te ondersteunen.

Gedurende het intensieve overgangstraject heeft ons team van deskundigen nauw samengewerkt met Ronald Maas en Maas Autogroep, waarbij we onze diepgaande kennis van de automotive-branche en ons strategisch inzicht volledig hebben benut. Ons doel was om Maas Autogroep te voorzien van op maat gemaakt advies, rekening houdend met de razendsnelle veranderingen in de automarkt, gericht op het maximaliseren van synergieën en het faciliteren van een naadloze integratie.

Het resultaat van deze krachtige fusie is het ontstaan van Maas-De Koning, een stevige entiteit binnen de Volkswagen-Audi Groep. Dit nieuwe bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van dealervestigingen, schadeherstelbedrijven, lease- en verhuuractiviteiten, een tankstation en wasstraten in de Randstad. Dankzij ons nauwe partnerschap met Ronald Maas en Maas Autogroep hebben we ervoor gezorgd dat de overdracht van aandelen degelijk voorbereid werd en dat de nieuwe organisatie optimaal is gepositioneerd voor toekomstig succes.

Op 1 september 2023 heeft de officiële overdracht van aandelen plaatsgevonden. Beide organisaties zijn nu aan de slag om de integratie vorm te geven. Een traject waar we als Touché ook actief betrokken bij zijn en later meer over kunnen vertellen.

Neem contact met ons op

Een vraagstuk bespreken of gewoon van gedachten wisselen over de mogelijkheden die we kunnen bieden? Neem vrijblijvend contact op of kom langs voor een kop koffie.
Contact