Wat is een integratietraject?

 

Een integratietraject is een bijzonder traject waarbij 2 organisaties samenvoegen naar één grote, nieuwe organisatie. Een complexe integratie waar ondernemers en personeel veel vragen over hebben. Vragen zoals: wie stuurt wie aan? Welke werkwijze gaan we hanteren? Welke verschillen ervaren we in cultuur en sfeer? Welke systemen moeten worden samengevoegd?

Over veel verschillende onderwerpen moeten beslissingen gemaakt worden. Een onafhankelijke adviseur denkt mee en geeft advies met een focus op de lange termijn. Door het integratietraject goed voor te bereiden voorkom je problemen.

Naast adviseren over organisatorische beslissingen kan een adviseur ondersteunen in de operationele voorbereiding. Een succesvolle integratie vraagt om een goede planning en het bewaken van het tijdspad. Maar ook gesprekken voeren met medewerkers om samen te kijken hoe de nieuwe situatie eruit komt te zien en ervaren wordt.

Het voordeel van een goede adviseur is dat zij veel werk uit handen nemen voor de ondernemer. Deze kan zijn aandacht blijven richten op de reguliere bedrijfsvoering welke vaak de nodige aandacht vraagt vlak na een fusie of overname. Daarnaast voegt een adviseur waarde toe door efficiënt mee te kijken en kennis in te brengen. Kortom een goede adviseur brengt het plaatje compleet in beeld en ondersteunt ook nadat de handtekeningen gezet zijn, om het integratietraject succesvol te laten verlopen.

Touché ondersteunt u met professionele adviseurs. Wij blijven oog houden voor u als ondernemer én natuurlijk uw personeel. U bent altijd welkom voor een kop koffie (of thee), maak gerust een vrijblijvende afspraak via ons contactformulier.

Neem contact met ons op

Een vraagstuk bespreken of gewoon van gedachten wisselen over de mogelijkheden die we kunnen bieden? Neem vrijblijvend contact op of kom langs voor een kop koffie.
Contact