Succesvolle aankoop van Geofoxx

Na 30 jaar bij Geofoxx draagt directeur Boudewijn ter Haar het stokje over. Anderhalf jaar geleden zijn verkenningen gestart met het oog op zijn opvolging, waarbij ook eigendomsoverdracht in beeld kwam. Uiteindelijk hebben Evert van de Kolk, Stephan Schorn en Henk Scheven de aandelen overgenomen van Johan van de Wiel (blijft aan als directielid) en Boudewijn ter Haar. Wij brachten het driemanschap, tevens eigenaren van Eelerwoude, in contact met Geofoxx en vervolgens hebben we ze begeleid tijdens het gehele proces.

Het aan- of verkopen van een onderneming doen de meeste ondernemers niet zo vaak. Dat zijn de momenten waarop wij naast ze staan. Dat weten Evert, Stephan en Henk als geen ander. Inmiddels werken we al jaren samen en is ‘het goede gevoel’ altijd de basis. Vanuit ons netwerk vernamen wij dat de directie van Geofoxx, een bureau voor milieuexpertise, zocht naar opvolging en mogelijke eigendomsoverdracht. Wij zagen een mooie match en brachten Evert, Stephan en Henk in contact met Geofoxx.

Tijdens de verkennende gesprekken bleek al snel dat er inderdaad sprake was van dat goede gevoel, waarop wij het aankooptraject hebben opgestart. Naast de financiële- en bedrijfsanalyses lag de focus vooral op het bepalen op welke wijze de aankoop van Geofoxx, een versterkende werking zou hebben op Eelerwoude. Uiteindelijk werd besloten om beide organisaties niet te laten fuseren. Er vond weliswaar een aandelenoverdracht plaats, maar de individuele krachten van Geofoxx en Eelerwoude blijven volledig behouden. Beide ondernemingen gaan elkaar toenemend opzoeken en de overtuiging is dat hierdoor het wederzijds toekomstperspectief wordt versterkt.

We wensen alle betrokkenen veel succes en bedanken Evert, Stephan en Henk voor het wederom in ons gestelde vertrouwen.

———

Geofoxx is een veelzijdig bureau voor milieu expertise, waarbij onderzoeken en diensten worden verrijkt met advies. De verbanden die worden gelegd tussen diverse expertisegebieden en werkdomeinen maken de adviezen uniek en vooral zinnig. Meer informatie op geofoxx.nl

Eelerwoude is een multidisciplinair adviesbureau voor natuurinclusief ontwikkelen, inrichten en beheren van zowel het landelijk als het stedelijk gebied. In elke fase combineren ze gebieden, gebouwen, gebruikers en natuur. Daarbij wordt gestreefd naar een leefomgeving die 100% natuurinclusief is. Meer informatie op eelerwoude.nl

mobile image